שאלות נפוצות
כלל לא.
באירופה להבדיל מבישראל יש תקן המגדיר אילו תכונות צריכות להיות לפלט כגון: אורך, קוטר, צפיפות, כמות עפר ועוד… תקן הנקרא ENplus1.
כל יצרני הפלט המייצרים בהתאם לתקן מייצרים בסופו של דבר פלט זהה (אחרת אסור להם להציג את סמל התקן על שקיהם). ההבדל הינו בעיקר בחומר הבערה עצמו ממנו מיוצר הפלט, ולזה קשר ישיר לזמן הבערה, ולחום שיפלט. יש המשתמשים בשבבי עץ מסוג A ויש המשתמשים במספר סוגים שונים של שבבי עץ או פסולת יערות ויש אותנו המשתמשים ב- 100% גזעי עץ אורן שקולפו מקליפתם (כדי להימנע מאבק וחול המצטברים בקליפה) ובעל תכונות מעולות המתאימות לייצור כופתיות פלט ככפפה ליד.
למשווקי התנורים יש אינטרס ברור שתרכוש דרכם גם את הפלט ולא פעם טוענים ש “רק הסוג הזה מתאים לתנור”, טענה הזויה שכן אין יצרן פלט לכל תנור… יש תקן בינלאומי ויש איכויות וערך קלורי למרכיבי הפלט.
לא פעם אנו שומעים על נסיונות הפחדה של משווקי תנורים המנצלים את חוסר הבנתם של לקוחותיהם.
אנו ממליצים ללקוחותינו להתנסות בשק Power5 העומד בכל התקנים הבינלאומיים ולהיווכח לבד.
כלל לא. הפלט שלנו נקי מכל כימיקל ומיוצר כולו מ- 100% שבבי עץ אורן אדום, בעל ערך קלורי וניצולת גבוהים.
נוטים לחשוב שתנור הפלט מפיל את הפלט לתא הבערה בקצב קבוע, אך אין זה מדוייק ואנו נסביר.
לתנור הפלט יש טרמוסטט שעוקב אחר טמפרטורת הבעירה בכל רגע נתון ובהתאם לבחירת המשתמש התנור ״יודע״ האם לצרוך יותר פלט באותו רגע או שלא. לפלט שלנו ערך קלורי גבוה המעניק בעירה ארוכה ופליטת חום גבוהה ולכן תרגיש בהבדל ובצריכת שק פלט שמספיק ליותר שעות.
מי שאחראי על ויסות הטמפרטורה בתנור הוא הטרמוסטט. לכן בהגעה לטמפרטורה הרצויה התנור יפסיק לצרוך פלט עד שיהיה צורך בשנית. עיקר המשמעות הינה צריכה קטנה יותר של פלט ולאורך יותר זמן. אין כל חשש לזנק לתנור או חום אדיר שלא מקובל ועומד בתקינה הבינלאומית.
בהחלט! הפלט שלנו מיוצר בהתאם לתקן האירופאי ולכל הסטנדרטים הבינלאומיים, מתאים לכל תנורי הפלט ומשווק באיטליה, צרפת ובריטניה כבר מספר שנים בהצלחה רבה.